Varför blogga om återhämtning?

Premiärbloggning här på Livskick och det känns högtidligt!

Tänkte börja med att publicera en gammal text från Återhämtningsbloggens början. Texten säger fortfarande en hel del om det jag vill lyfta i mitt bloggande:

”Har du någonsin reflekterat över hur du får din återhämtning? Om du får tillräcklig återhämtning? Om du får någon återhämtning överhuvudtaget?

Vi lever i ett prestationsinriktat samhälle där det ofta verkar som att en människas egenvärde mäts i hur fullspäckade hens veckor är. Du ska helst gå all in med en seriös karriärsatsning, klämma in x antal hårda träningspass, aktivt delta i sociala evenemang och samtidigt (bokstavligt talat) berätta om allt detta i sociala medier. Konstant.

Det krävs egentligen inte särskilt mycket eftertanke för att förstå att detta med stor sannolikhet har en tydlig koppling till att många känner sig stressade. Jag har därför länge undrat varför det inte fokuseras mer på återhämtning som ju är en förutsättning för att kunna prestera och samtidigt må bra. Därför har jag valt att starta den här bloggen.”

Och fokuset på återhämtning kommer att finnas kvar även här på Livskick. Utöver det där med återhämtning kommer jag även att liksom tidigare blogga om kropp och ideal, om motståndsrörelsen mot hälsohetsen, om bra TV-serier, om träning och fysioterapi och om mys i alla former!

5 Comments

  1. Pingback: Lördagsläsningen vecka 6 | Liselotte Howard

  2. Pingback: Firar ett år på Livskick! | Johanna Ahlsten

  3. Pingback: Åter och åter återhämtning – Johanna Ahlsten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *