Lilla Mys visa

”Det finns folk som är rädda för vatten och folk som är rädda för barn det finns folk som är rädda på natten och folk som är rädda på dan. Men här ser ni en som är med om det mesta som skrattar och slåss med polisen och festar och härjar och hojtar i himmelens sky, den förtrollande, argsinta, lyckliga My!

Det finns folk som har fnatt på att städa och folk som är rädda för damm det finns folk som är gröna av leda och folk som är röda av skam. Men här ser ni en som är med om det mesta…

Det finns folk som har trist hela dagen och folk som har bråttom i ett det finns folk som blir sjuka i magen av bekymmer för vad som är rätt. Men här ser ni en som är med om det mesta som skrattar och slåss med polisen och festar och härjar och hojtar i himmelens sky, den förtrollande, argsinta, lyckliga My!”

DSC_1047

Bild och text från Stora Boken om Mumin

Dagen till ära vill jag passa på att ta tillfället i akt och uppmärksamma en kvinnlig förebild av rang, nämligen Tove Janssons Lilla My. Jag har alltid gillat Lilla My och tänker att det finns mycket att lära av henne. Hon bryr sig inte så noga om att alltid göra rätt, skäms inte för sig och stressar inte i onödan. Hon känner ingen press att alltid vara glad och positiv utan tillåter sig själv att vara argsint och lycklig på en och samma gång. Lilla My älskar sig själv och har en härlig energi, hon är rolig och busig men även vänskaplig och hjälpsam (sen att hon inte alltid är på rätt sida om lagen ”…slåss med polisen…” det får vi leva med kanske 😉 ). Mest av allt är hon modig, Lilla My och mod behöver vi alla. Vissa dagar skulle hon kunna få sitta på min axel och hojta peppande oneliners i mitt öra, som: ”om man är arg så är man arg” och ”man ska vara arg ibland, vartenda knytt har rätt att vara ilsket!” (ur boken Det osynliga barnet).

”Argsint och lycklig” – en ganska bra slogan egentligen, haha 😉 !

DSC_1053

IMG_20150308_151912

2 Comments

  1. Pingback: Om oro och lyckostress | Johanna Ahlsten

  2. Pingback: Om oro och lyckostress – Johanna Ahlsten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *