Enkelspårig: Tankar från gravidbubblan

Det är svårt att tänka på något annat än bebis just nu. Viktighetsgraden på övriga saker i livet har liksom bleknat. Innan jag själv blev gravid kunde jag irritera mig lite över den där ”klubben” som blivande och nyblivna föräldrar tycktes ingå i, men nu förstår jag precis. Hjärnan förbereder sig väl helt enkelt för moderskapet och tankarna/samtalsämnena tenderar alltjämt att kretsa kring vad som ska packas i förlossningsväskan, hur det skall gå med amningen, om samsovning är en bra idé eller inte, hur fina bebiskläder det finns, vad hen skall heta, vem hen kommer att vara lik och så vidare.

Det fina med graviditetens tunnelseende är att jag för tillfället upprörs mindre av saker som tidigare triggade mig totalt: Exempelvis den där förbenade ”kostdebatten” som aldrig, ALDRIG tycks landa i något vettigt. Har sällan brytt mig så lite om folks struntprat kring mat och att för egen del äta helt vanlig mat har aldrig känts mer självklart. Det är verkligen lättare att ”vara gås” och låta dumheterna rinna av en när livsfokuset tydligt ligger på något så oerhört mycket viktigare.

Får dock stundtals lite dåligt samvete över min enkelspåriga hjärna. Tänker till exempel att jag är tråkig som nästan bara postar bebisrelaterade saker på Instagram? Tänker att jag inte får ”tappa bort mig själv” helt… Men det som ska hända är ju det största och finaste någonsin för mig så det är nog oundvikligt att ”mitt jag” förändras lite – men självklart inte helt. Trots allt fokus på blöjor, babynests och barnvagnar så är jag ju fortfarande där! ❤ Behöver få vara i gravid/bebisbubblan ett tag, men ska försöka variera mig lite också 😉 

_20160804_084952

Screenshot från Gravidkalender & BabyApp som jag använder. Stämmer väldigt väl 😏

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *