Mer kreativitet och mindre kroppskomplex

Vill tipsa om modeskaparen Ida Sjöstedts sommarprat i Sveriges Radio P1. Ärligt och skönt snack om att uttrycka sig via utseendet, etik i modebranschen, ouppnåeliga ideal, kroppskomplex, skam inför att vara fåfäng/ytlig och mycket mer.

Bland det bästa Ida Sjöstedt tar upp i programmet tycker jag är hennes strategi för att bli mindre kroppskritisk. Hon anser att det som fungerar bäst helt enkelt är att fokusera på något annat än kroppen – i hennes fall skapandet. Kan verkligen relatera till det där med att engagera sig i något kreativt och att det faktiskt hjälper: Att skriva, måla, sjunga, ja till och med att intressera sig för smink* eller snygga kläder* kan funka!

*Vad tror du?

Du kan lyssna på Ida Sjöstedts sommarprat här.

20150419_085358-901x1024l

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *