När jag inte vill vara snäll mot mig själv så är det just det jag skall vara

För att gå rakt på sak så är jag brutalt trött på att ha en kropp som inte funkar. De senaste åren har jag haft en stressfraktur i foten, långvarig yrsel, en hamstringsruptur och nu senast denna förbannade bäckensmärta som inte vill ge med sig. Jag börjar tappa hoppet om att någonsin känna mig okej i kroppen igen och det känns så sorgligt.

Jag kräver inte ens en särskilt hög funktionsnivå i mina ögon; jag vill kunna gå promenader och lyfta min dotter utan att ha ont. Det är allt! Men bara det känns långt bort just nu. Livet är så fint egentligen och jag är så tacksam över att ha fått bli mamma, men det fina kommer till viss del i skymundan på grund av smärtan, så är det bara…

Nuförtiden är jag snäll mot min kropp, men jag har ju inte alltid varit det och det finns ju där i bakhuvudet att jag på något sätt får skylla mig själv för att det är som det är nu. Men någon påminde mig om en viktig sak igår:

”Anklaga inte dig själv för mycket – du gjorde det inte medvetet. Och när man varit snäll mot den tillräckligt länge måste kroppen minsann börja bli snäll tillbaka!”

Så snälla och fina ord och jag vill och försöker verkligen att ta dem till mig idag när jag känner mig extra ledsen. Det är ju självklart att det allra bästa är att vara snäll mot sig själv i det här läget, det hade jag ju sagt till vem som helst! Svårare att säga det till sig själv dock, så tack L för påminnelsen om att det gäller mig med. Och med lite nyvunnen självmedkänsla i bagaget så blir det också lättare att se ljusare på livet och ta nya tag – så det gör jag nu!

img_2098
Var snäll mot dig själv du också ❤️

 

 

3 Comments

  1. Pingback: Bästa nyårslöftet: öva upp självmedkänslan! – Livskick

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *