Det är ditt liv

Till dig som kämpar mot en ätstörning,

Du behöver inte låtsas må bra för någon annans skull. Du behöver inte bevisa för någon annan att du minsann äter, det är inte intressant. Det som betyder något är att du kommer framåt, att du känner att du mår bättre, att ångesten och inskränkningarna på ditt liv successivt minskar och att du strävar mot att kunna leva ditt liv till dess fulla potential.

Om du koncentrerar dig på dig själv och vad som händer i dig istället för vad andra ska tycka så minskar risken att du tappar bort dig själv på vägen. Det är nämligen så lätt hänt att när man börjar modifiera sanningen inför andra så bedrar man i slutänden mest sig själv. Och du är värd att vara den viktigaste personen i ditt liv, det är alla människor.

Även om det förstås är viktigt för din eventuella partner, barn, vänner och anhöriga att du blir frisk, så är det faktiskt primärt för din egen skull du bör kämpa, det är ju du som kommer leva ditt liv.

Bild: pixabay.com/

PS. Det här gäller såklart även dig som lider av annan psykisk ohälsa än ätstörningar 💙

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *