Kanelbulle-recensenten, del 25

Den senaste kanelbullen för avsmakning intogs på Stora Henriksvik på Långholmen, ett mysigt och pittoreskt ställe med inredning i Carl Michael Bellman-tema. Kaféet erbjöd två olika sorters kanelbullar; vanliga svenska och en lite lyxigare, amerikansk variant (cinnamon rolls), gjorda på samma vetedeg.

Vi bestämde oss för de amerikanska bullarna då kafépersonalen talade varmt för dessa – och de såg lovande ut! Jag som inte är någon pärlsocker-älskare blev glad åt åsynen av glasyr  i dess ställe och fantiserade om en riktigt saftig lyxbulle att sätta tänderna i. Tyvärr var bullen något av en besvikelse; torr som en skorpa på ytan och den utlovade ”lyxiga” fyllningen reserverad endast åt bullens innersta utrymme. Smakade…okej, men inte mer. Bullen kändes inte färsk, nej faktiskt lite gammal till och med och när det gäller vetebröd så är det aldrig något positivt! 😱

2 av 5 kanelstänger blir betyget (endast tack vare bullens innersta kärna). Nästa gång vi är på Stora Henriksvik och fikar så ska jag prova den vanliga kanelbullen istället och hoppas att den kan leva upp till den mysiga miljön som kaféet utlovar – för det gjorde inte de amerikanska kanelbullarna tyvärr, hur snygga de än var!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *