Om mig

Mitt bloggande började med ”Återhämtningsbloggen” efter att jag sedan länge ledsnat på inflationen i tränings-/hälsobloggar och stördes av all oseriös hälsopropaganda. Ser det som min uppgift att verka för det som jag kallar ”hälsa på riktigt” och har mer eller mindre förklarat krig mot den eskalerande hälsohetsen i samhället. Nu bloggar jag här på Livskick som är en frizon från hälsohetsen, här känner jag mig hemma och i gott sällskap av likasinnade.

Jag arbetar som fysioterapeut inom primärvården och tar emot alla möjliga patientkategorier, allt från pensionärer med balansproblematik till tonåringar med knäsmärta. Vurmar dock lite extra för det här med återhämtning och har ett särskilt intresse av patienter med olika typer av stressrelaterade besvär. Har vidareutbildning bland annat inom psykosomatisk fysioterapi och är mycket intresserad av sambandet mellan det kroppsliga och det mentala. Tilltalas även mycket av McKenzie-konceptet där självbehandling av framför allt nacke och rygg lärs ut till patienterna.

Privat tampas jag en hel del med min egen stress och försöker hitta balans i livet. Som återhämtning utgör TV-serier en viktig del! Har också god hjälp av min man Richard och på våra lediga stunder lever vi livet genom att äta och dricka gott, diskutera, promenera, kramas och fåna oss.

Följ mig på Instagram!